About

Dit is de weblog van de Coupure Averechts. De voormalige veeartsenijschool op nr. 308 werd in februari 2010 gekraakt en in gebruik genomen. Het pand wordt nu bewoond door een woongroep en tegelijkertijd gebruikt om sociale activiteiten in te organiseren.

1 reactie

 1. Hoe langer in Gent, hoe minder ik het herken.
  Van overlegcultuur naar ‘sterke arm’-politiek.

  Liberalen zijn vergeten waar de oorsprong van hun ideologie ligt. Sp.a-mandatarissen hebben constant een zakwoordenboek nodig om zich trachten te herinneren wat socialisme betekent maar vergeten het van zodra zij de kaft dichtslaan. De CD&V streeft naar de incarnatie van het Lam Gods in elke burger. Volgzamen, bereid geslacht te worden, geen krakers. Dat moet met nieuwe wetten worden verhinderd.

  Eigendomsrecht wordt geperverteerd tot idolisatie van het KROT, dat perfect symboliseert dat eigendomsrecht gaat voor alles. Voor woningnood, voor buurt, voor samenleving.

  Christophe Peeters en consorten die de betekenis van het woord samenleving willen verleggen naar ‘ik’, iets waar geen ander meer bijhoort. Misschien niet verwonderlijk voor paladijnen van de lumineuze kotspartij, tijdens dewelke de wereld ingebraakt werd dat hebzucht één van de pijlers is die goed is voor de economie, goed voor het marktmechanisme en dus ook voor de wereld.

  Met oprechte sympathie voor de krakers die met hun directe actie terecht de zere plekken aanwijzen. Met afkeer voor het stadsbestuur dat flink mee marcheert richting controlestaat. Enkel populistisch te recupereren acties worden nog getolereerd.

  Terwijl Gent ooit een toonbeeld van progresieve energie kon zijn wordt de burger meer en meer het zwijgen opgelegd. Waar zit die waardering voor de rebelse geest en het rebelse karakter waarover men zo graag pocht, ook in het stadsbestuur?


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s